Nyborg: Danehofgarden går nye veje, og blandt vejviserne er Louise Dencker Rasmussen, kendt fra Nyborg Voldspil.

Hun har undervist medlemmerne af korpset i noget så ualmindeligt for garden som dans.

Så hvor det hidtil har været sådan, at en god garder foruden naturligvis at kunne spille på sit instrument også skal kunne gå i takt, række og geled - det, der hedder eksercits - er der kommet nyt indhold i rollen som medlem af Danehofgarden.

For nu skal garderne også opelske deres skuespil- og dansetalenter.

Til en række af gardens koncerter i denne sæson bliver der opført et Disney-show, hvor der er indlagt en masse dansetrin, bevægelser og indslag, hvor alle gardernes talenter bliver dyrket.

Steffen Gregersen, der er en af lærerne bag de nye tiltag, siger om showet, at gardens ledere nok har hængt lidt for meget fast i, hvordan garden plejer at gøre og glemt lidt, hvad publikum efterspørger.

Publikum har ved koncerterne ifølge Dorte Nielsen fra garden taget godt imod de nye indslag. Så godt endda, at gardens medlemmer har følt, at det er værd at satse på det nye .

Nu ser garden frem til de forestående koncerter rundt om på Fyn og ikke mindst, når garden i starten af juli deltager ved DM for garder i Frederikshavn.

Her skal en showgruppe fra Danehofgarden optræde ved et stort anlagt show fredag aften. Det er en X-Factor-lignende konkurrence, hvor dommere og publikum giver deres mening til kende. Læs mere på www.danehofgarden.dk.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.