Nyborgs gamle gasværk rummer historie og muligheder. Men her er gabende tomt
Nyborg: Har man bare lidt fantasi, så ligger masser af mulighed og venter på Nyborgs gamle gasværk.

Fabriksbygningerne fra industrialismens barndom i sidste halvdel af 1800-tallet ligger næsten ubenyttede hen. Og de lokker folk med hang til rå arkitektur og luftige ideer.

- Vi kunne forestille os et spillested, hvor de unge kunne spille rockmusik og sådan noget, siger Ib Pedersen, Kerteminde, der via forskellige selskaber har ejet gasværksområdet ved Gasværksvej, siden han købte det for en slik ved en tvangsauktion i 1992 efter maskinfabrikken Nyvirke var gået konkurs.

Foreløbig er ideerne om en eller anden form for kulturhus dog kun i sin spædeste start, og ejerne har ikke haft forhandling med kommunen om sagen.

I dag er det sønnen Simon Segnitz, der skal forsøge at skabe aktivitet i bygningerne, som ligger ganske tæt ved Nyborg centrum.

Gennem et års tid har ejerne renoveret især de ældste bygninger. To store skorstene er fuget op, og 3500 kvadratmeter tag er renoveret med nyt pap. Desuden er murene affugtet, og indvendigt er de sandblæst og står helt råt.

Men mens renoveringen af de mange bygninger altså er godt i gang, så er det gået tilbage med lejerne.

I dag er der kun tre lejere tilbage: Danehofgardens Venner, der holder månedlige loppemarkeder i en gammel industrihal, Nyborg Voldspil har magsin i andre haller og så holder motorcykel-klubben "Nyborgenserne" til i en del af de gamle bygninger.